Портал споживача

20 жовтня 2015 року координатор проектів «Живої планети» Галина Бузан завітала з лекцією до учнів 7-8 класів знз № 103. Тема зустрічі: «Раціональне споживання з турботою про здоров’я та довкілля». Захід пройшов в рамках проекту «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя», що впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Під час лекції учні дізналися про поняття сталого розвитку, сталого споживання, раціонального використання енергії та ресурсів, поводження з відходами.

«Існує багато способів сталого споживання: берегти воду та електроенергію, користуватись перевагами енергозберігаючих технологій, сортувати сміття, купувати лише те, що дійсно потрібно, уникати зайвої упаковки, хоча б частково відмовитись від поліетиленових пакетів, надавати перевагу товарам багаторазового використання та продукції з покращеними екологічними характеристиками і т.і. Головне – володіти достовірною інформацією для свідомого вибору як споживати, яку продукцію або послуги придбати. Інформувати людей з цих питань покликаний наш проект» – наголосила Галина Бузан.

Під час зустрічі, в рамках практичної роботи, діти відчули себе представниками різних епох – ХІХ ст. – часу без електроенергії, а також ХХІ ст. – часу технологій майбутнього, та змогли порівняти стиль життя, побутові прилади, транспорт, рівень споживання та використання природних ресурсів у залежності від різних побутових звичок людей минулого та майбутнього.

Наприкінці зустрічі, традиційно, діти отримали подарунки – буклети «Пам’ятка споживачу», а також книги з питань охорони довкілля.