Портал споживача

13 листопада 2015 року в рамках Європейських днів торгівлі , Київський національний торгово-економічний університет з лекцією відвідала Галина Бузан, координатор проектів Всеукраїнської громадської організації «Жива планета».

Студенти КНТЕУ вже багато років активно беруть участь у спільних проектах та заходах та із задоволення слухають лекції фахівців «Живої планети».

В цьому році в рамках проекту «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя», що впроваджується за підтримки Програми Розвитку ООН в Україні, студентам було проведено лекцію на однойменну тему.

Лектор розповіла про різні аспекти сталого споживання за допомогою елементів оцінки життєвого циклу продукції, енерго- та ресурсозбереження, екологічну сертифікацію, небезпеку відходів, необхідність її вторинної переробки, навела приклади псевдоЕКО товарів, розповіла про секрети, що приховують виробники щодо запланованого застарівання продукції, знаки екологічного маркування та наголосила, що розуміння значення маркування продукції — перший крок до сталого споживання!

Галина Сергіївна на цікавих прикладах різних країн розповіла про світові тренди філософії сталого споживання, навела приклади реалізації екологічної політики Італії, що вже підхопили та дуже ефективно впровадили пересічні італійці, які в побутовому житті дуже свідомо ставляться до використання води, енергоносіїв та роздільно сортують сміття.

Як завжди не обійшлося без подарунків від «Живої планети». Студенти отримали буклет «Пам'ятка споживачу», цікаві книжки-настанови щодо привильного вибору екологічних і просто безпечних товарів, в тому числі для малюків, а для студентів-товарознавців, що вивчають дисципліни «Екологічна безпека» та «Безпека товарів і довкілля» навчальний експонат – зразок біо-пакету для сміття з кукурузної целлюлози, що розкладається у природному середовищі через 1 рік.

Завантажити презентацію «Стале споживання – шлях до збереження навколишнього природного середовища та покращення якості життя»